K Franczak
Wysłany: 2010-02-09, 21:49
Dziś drugi odcinek
Zgodnie z ustawą o o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym trzeba trzymać się pewnych reguł dotyczących takich inwestycji.
Art. 52.
1. Ustalenie lokalizacji inwestycji celu publicznego następuje na wniosek inwestora.
2. Wniosek o ustalenie lokalizacji inwestycji celu publicznego powinien zawierać:
1) określenie granic terenu objętego wnioskiem, przedstawionych na kopii mapy
zasadniczej lub, w przypadku jej braku, na kopii mapy katastralnej, przyjętych
do państwowego zasobu geodezyjnego i kartograficznego, obejmujących
teren, którego wniosek dotyczy, i obszaru, na który ta inwestycja będzie
oddziaływać, w skali 1:500 lub 1:1000, a w stosunku do inwestycji liniowych
również w skali 1:2000;
2) charakterystykę inwestycji, obejmującą:
a) określenie zapotrzebowania na wodę, energię oraz sposobu odprowadzania
lub oczyszczania ścieków, a także innych potrzeb w zakresie infrastruktury
technicznej, a w razie potrzeby również sposobu unieszkodliwiania
odpadów,
b) określenie planowanego sposobu zagospodarowania terenu oraz charakterystyki
zabudowy i zagospodarowania terenu, w tym przeznaczenia i
gabarytów projektowanych obiektów budowlanych, przedstawione w
formie opisowej i graficznej,
c) określenie charakterystycznych parametrów technicznych inwestycji oraz dane charakteryzujące jej wpływ na środowisko,
Art. 53.
1. O wszczęciu postępowania w sprawie wydania decyzji o ustaleniu lokalizacji
inwestycji celu publicznego oraz postanowieniach i decyzji kończącej postępowanie
strony zawiadamia się w drodze obwieszczenia, a także w sposób zwyczajowo
przyjęty w danej miejscowości. Inwestora oraz właścicieli i użytkowników
wieczystych nieruchomości, na których będą lokalizowane inwestycje celu publicznego,
zawiadamia się na piśmie.
Warto zwrócić uwagę na ten przepis
Art. 53
3. Właściwy organ w postępowaniu związanym z wydaniem decyzji o ustaleniu
lokalizacji inwestycji celu publicznego dokonuje analizy:
1) warunków i zasad zagospodarowania terenu oraz jego zabudowy, wynikających
z przepisów odrębnych;
2) stanu faktycznego i prawnego terenu, na którym przewiduje się realizację
inwestycji
Teraz proszę sobie przypomnieć październik 2004r kiedy to Janusz Gazda jako goniec wędrował od domu do domu i podsuwał do podpisania tzw "Zgodę na wejście w teren" .
Zgodnie z tą umową podpisujący oświadczał ,że zapoznał się z dokumentacją i charakterystyką zabudowy i zagospodarowania terenu planowanej inwestycji.
Dowodem na to ,że wtedy dokumentacja była już gotowa jest faktura z dnia 29 października 2004 na 12.200 zł(nawiasem ta suma to jakaś zmora Rogackiego , ponieważ taką sumę na przekazał pewnej fundacji) i inny dokument którego tu narazie nie zamieszczę ze względu na to iż mogłyby się z nim zapoznać niepowołane osoby oraz dlatego, że wychodzą coraz ciekawsze rzeczy związane z kanalizacją. CDN
_________________ W Czarnej Wójtem jest cudotwórca najpierw "znika" dokumenty a potem odnajduje.
K Franczak
Wysłany: 2010-02-09, 22:13
Jeszcze faktura potwierdzająca ,że dokumentacja była wykonana. Trzeba dodać ,że ta dokumentacja "zginęła" lub co bardziej prawdopodobne została zniszczona. Ale o tym w kolejnych odcinkach.
faktura.jpg
Plik ściągnięto 96 raz(y) 99,69 KB
_________________ W Czarnej Wójtem jest cudotwórca najpierw "znika" dokumenty a potem odnajduje.
Kurde w tej gminie nikt nic nie wie. Wszystko co złe to ONI.
K Franczak
Wysłany: 2010-02-12, 14:10
Może niektórym trudno w to uwierzyć ...ale rozmawiałem wczoraj osobiście z Marcinem Rogackim i potwierdził on ,że gmina wycofała się z dotacji na kanalizację. Tak więc jest to prawda, że przez bałagan ("zagubienie" dokumentów) stracono 3,5 miliona zł. Zobaczymy co na to radni.
K Franczak
Wysłany: 2010-02-15, 22:45
Następny odcinek
W lutym 2005r działając w imieniu gminy Małgorzata Bartnik złożyła siedem wniosków o wydanie decyzji lokalizacji celu publicznego(kanalizacji).
Następnie od marca nastąpiło uzgadnianie projektu decyzji z Wojewodą, Wojewódzkim Konserwatorem Przyrody i Zarządem Dróg Powiatowych. Te siedem wniosków "zaginęło" nie mogę napisać dlaczego "zaginęły" chociaż wiem bo znam ich treść.
Z dedykacją dla idiotów wiersz Juliana Tuwima
Absztyfikanci Grubej Berty
I katowickie węglokopy,
I borysławskie naftowierty,
I lodzermensche, bycze chłopy.
Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajką wytwornych pind na kupę,
Rębajły, franty, zabijaki,
Całujcie mnie wszyscy w dupę.
Izraelitcy doktorkowie,
Widnia, żydowskiej Mekki, flance,
Co w Bochni, Stryju i Krakowie
Szerzycie kulturalną francę !
Którzy chlipiecie z “Naje Fraje”
Swą intelektualną zupę,
Mądrale, oczytane faje,
Item aryjskie rzeczoznawce,
Wypierdy germańskiego ducha
(Gdy swoją krew i waszą sprawdzę,
Werzcie mi, jedna będzie jucha),
Karne pętaki i szturmowcy,
Zuchy z Makabi czy z Owupe,
I rekordziści, i sportowcy,
Socjały nudne i ponure,
Pedeki, neokatoliki,
Podskakiwacze pod kulturę,
Czciciele radia i fizyki,
Uczone małpy, ścisłowiedy,
Co oglądacie świat przez lupę
I wszystko wiecie: co, jak, kiedy,
Item ów belfer szkoły żeńskiej,
Co dużo chciałby, a nie może,
Item profesor Cy… wileński
(Pan wie już za co, profesorze !)
I ty za młodu nie dorżnięta
Megiero, co masz taki tupet,
Że szczujesz na mnie swe szczenięta;
Item Syjontki palestyńskie,
Haluce, co lejecie tkliwie
Starozakonne łzy kretyńskie,
Że “szumią jodły w Tel-Avivie”,
I wszechsłowiańscy marzyciele,
Zebrani w malowniczą trupę
Z byle mistycznym kpem na czele,
I ty fortuny skurwysynu,
Gówniarzu uperfumowany,
Co splendor oraz spleen Londynu
Nosisz na gębie zakazanej,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu,
Item ględziarze i bajdury,
Ciągnący z nieba grubą rętę,
O, łapiduchy z Jasnej Góry,
Z Góry Kalwarii parchy święte,
I ty, księżuniu, co kutasa
Zawiązanego masz na supeł,
Żeby ci czasem nie pohasał,
I wy, o których zapomniałem,
Lub pominąłem was przez litość,
Albo dlatego, że się bałem,
Albo, że taka was obfitość,
I ty, cenzorze, co za wiersz ten
Zapewne skarzesz mnie na ciupę,
Iżem się stał świntuchów hersztem,
Całujcie mnie wszyscy w dupę !…
K Franczak
Wysłany: 2010-03-03, 11:30
Następny odcinek po 11 marca. Teraz nie mogę dawać argumentów swoim przeciwnikom niech mają niespodziankę.
Jednak odniosę się do utraty 3,5 mln zł ,które gmina miała otrzymać na kanalizację. Mam informacje z kilku źródeł ,że przyczyną utraty tych pieniędzy było to o czym tutaj napisałem. Niedowiarkom pozostaje wskazać stronę www urzędu gminy gdzie są podane przyczyny .
Lutowiska w tym roku ruszają z budową kanalizacji i oczyszczalni ścieków a nasi radni już przygotowali absolutorium dla Wójta za wykonanie budżetu. BRAWO!!! Nie dziwi mnie to ale smuci, że radni nie mają odwagi zrobić porządku a przecież o fałszerstwie dokumentów wiedzieli już dawno. Kochanowicz miał to na piśmie ..czytać chyba umie?
K Franczak
Wysłany: 2010-03-12, 19:25
Dziwy się dzieją w urzędzie gminy najpierw giną dokumenty a potem krasnale podrzucają je pod szafę. Zakupiono kasę pancerną a Adam Laszkiewicz twierdzi ,że te dokumenty co ich brakuje to pewnie ktoś z poza gminy wyniósł(pewnie ja). Radny Bielówka najpierw informuje mnie ,że radni złożyli doniesienie do prokuratury w sprawie zaginięcia dokumentów a następnie (w tym samym piśmie) pyta jakie dokumenty zaginęły moim zdaniem. Twierdzi też ,że radni znają stan zabezpieczenia dokumentów w urzędzie gminy i uważają ,że jet on prawidłowy skąd zatem ktoś mógł się wedrzeć do urzędu i "ukraść" całą stertę różnych dokumentów począwszy od umów sfałszowanych po dokumenty dotyczące kanalizacji. Radny Kochanowicz nic nie słyszał podczas posiedzenia komisji rewizyjnej i nie wie jakie dokumenty mu okazywałem a już o innych sprawach to w ogóle nic nie słyszał. Poza tym to radni najpierw skierowali przeciwko mnie sprawę do sądu a potem nie stawiają się na rozprawach co doprowadziło do tego ,że sąd odrzucił sprawę. Trochę było przy tym sztuczek prawnych i nie wiadomo co z tego wyniknie ale to już inny temat. A tak poza tym wszyscy są szczęśliwi...zima się kiedyś skończy. A radni szykują jakąś niespodziankę ..chociaż nie dla wszystkich jest to niespodzianka bo niektórzy się tego spodziewają. Dzieje się oj dzieje
Dziwy się dzieją w urzędzie gminy najpierw giną dokumenty a potem krasnale podrzucają je pod szafę. Zakupiono kasę pancerną a Adam Laszkiewicz twierdzi ,że te dokumenty co ich brakuje to pewnie ktoś z poza gminy wyniósł(pewnie ja). Radny Bielówka najpierw informuje mnie ,że radni złożyli doniesienie do prokuratury w sprawie zaginięcia dokumentów a następnie (w tym samym piśmie) pyta jakie dokumenty zaginęły moim zdaniem. Twierdzi też ,że radni znają stan zabezpieczenia dokumentów w urzędzie gminy i uważają ,że jet on prawidłowy skąd zatem ktoś mógł się wedrzeć do urzędu i "ukraść" całą stertę różnych dokumentów począwszy od umów sfałszowanych po dokumenty dotyczące kanalizacji. Radny Kochanowicz nic nie słyszał podczas posiedzenia komisji rewizyjnej i nie wie jakie dokumenty mu okazywałem a już o innych sprawach to w ogóle nic nie słyszał. Poza tym to radni najpierw skierowali przeciwko mnie sprawę do sądu a potem nie stawiają się na rozprawach co doprowadziło do tego ,że sąd odrzucił sprawę. Trochę było przy tym sztuczek prawnych i nie wiadomo co z tego wyniknie ale to już inny temat. A tak poza tym wszyscy są szczęśliwi...zima się kiedyś skończy. A radni szykują jakąś niespodziankę ..chociaż nie dla wszystkich jest to niespodzianka bo niektórzy się tego spodziewają. Dzieje się oj dzieje
To chyba jest pomroczność jasna. Bo jak wytłumaczyć to wszystko. Wredność niektórych osób w tych sprawach jest zatrważająca. Ale skoro ktoś lubi jak go kopią w tyłek to jego sprawa. Wiem ,że dopiero w ubiegłym roku były zbierane podpisy dotyczące kanalizacji , więc może to te dokumenty znalazły się pod szafą? Jak to możliwe żeby z urzędu ktoś wynosił dokumenty? Po co?
K Franczak
Wysłany: 2010-03-17, 12:04
No to jakby było mało to doszły jeszcze fałszywe zeznania!!!!!! Wstyd
Dzisiaj w rocznicę śmierci Papierza pytam WAS co w was zostało z Jego nauki?
K Franczak
Wysłany: 2010-04-22, 10:07
Z pisma prokuratora okręgowego w Krośnie wynika ,że "nakłaniano"do fałszowania umów . Ciekawe kto nakłaniał i po co . Ja wiem.
K Franczak
Wysłany: 2010-04-24, 14:23
Pracownicy urzędu ,którzy rozpowszechniają informacje jakoby w urzędzie nie stwierdzono nieprawidłowości to zwyczajni kłamcy.
Jeszcze raz powtarzam ,że dokumentację dotyczącą kanalizacji sfałszowano.
Dlaczego unikają procesu?
K Franczak
Wysłany: 2010-04-29, 08:57
Ciekawe dlaczego nasze orły nie starają się o takie inwestycje?
175 mln zł z unijnego programu zarząd województwa podzielił między projekty energetyczne. Wśród nich są takie, które wykorzystają odnawialne źródła energii: wiatr, wodę, a nawet złoża żwirowe. Dzięki temu oświetlane mają być ulice i podgrzewane baseny. Lwia część sumy, którą podzielił właśnie zarząd województwa podkarpackiego, na którego czele stoi marszałek, poszła na ocieplenie budynków - prawie 100 mln zł. To przede wszystkim niewielkie projekty, na jeden czy dwa miliony zł. Dzięki pieniądzom z Unii ocieplone zostaną szkoły, biblioteki, szpitale, a nawet domy rekolekcyjne i remizy strażackie. Frysztak, Nozdrzec, Fredropol, Dynów, Jodłowa - autorami tych projektów są głównie niewielkie gminy. Wnioski z większych miast są sporadyczne Zarząd województwa ogłosił konkurs na takie zadania w ostatnim dniu ub. roku. Samorządy, zakłady komunalne itp. mogły starać się o dofinansowanie nie tylko prostych przedsięwzięciach, jak termomodernizacja czy budowa lub modernizacja sieci ciepłowniczej, ale też "zaszaleć" i pomyśleć o projektach, które zakładają wykorzystywanie odnawialnych źródeł energii.
Takich chętnych znalazło się 26. Dofinansowanie otrzyma 22, głównie gminy, ale także firmy komunalne i szkoły.
Wśród nich niewielka gmina Zarszyn koło Sanoka. Chcą tam oświetlać ulice w całej gminie lampami hybrydowymi, czyli zasilanymi słońcem i wiatrem. - Nasz wójt często uczestniczy w konferencjach i kiedyś był takiej poświęconej energii odnawialnej. I na niej usłyszał lampach hybrydowych. Spodobało nam się to i postanowiliśmy spróbować pozyskać pieniądze. Na tradycyjne oświetlenie nie dostalibyśmy dofinansowania, a na takie mamy szanse - tłumaczy Zbigniew Dec, zastępca wójta gminy.
Cały projekt szacuje się na 8 mln zł. Dofinansowanie z Regionalnego Programu Operacyjnego sięga 6,6 mln zł. - To dla nas pieniądze potężne. Cały roczny budżet gminy to 20 mln zł - porównuje wicewójt Dec.
Oświetlenie hybrydowe będzie we wszystkich wioskach gminy oprócz dwóch miejscowości, które leżą w strefie chronionego krajobrazu. Lampy hybrydowe staną łącznie przy 13 kilometrach dróg. - Gwarancja na takie lampy wynosi 12 lat. Dla porównania, tradycyjne to trzy lata. Same urządzenia są dość drogie, a lampy ustawia się dwa razy gęściej niż tradycyjne. Ale ich eksploatacja jest nieporównywalnie tańsza - słyszymy w Zarszynie.
http://rzeszow.gazeta.pl/...ru_i_ziemi.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum